luni, 22 martie 2010

Cu bicicleta la serviciu

Asa cum ma hotarasem de ceva vreme, astazi a fost prima zi in care am ajuns cu bicicleta la munca; lasand la o parte faptul ca azi a fost si o zi super agreabila ce a facut ca aceasta plimbare matinala sa fie si foarte placuta, am sa incerc sa prezint experienta mea in speranta ca si alte persoane vor urma acest drum, renuntand la masina (macar in timpul saptamanii...) sau la imbulzeala de la metrou.

Cadru general: locuiesc in Tineretului si lucrez in Piata Victoriei; distanta apreciabila insa nu ceva iesit din comun.
Weekendul asta am fost la Decathlon pentri a face unele cumparaturi complementare (bicicleta o aveam deja), anume: oglinda retrovizoare, tricou special, pantofi negri sport (pentru a se asorta cu costumul), lumini, lant antifurt, rucsac, spray antibacterian pentru pantofi, sosete, ochelari, manusi.

Avand in vedere ca trebuie sa pastrez tinuta office la serviciu (costum, camasa , cravata...) am facut urmatorul aranjament: camasa, cravata si sacoul (pe care de acum inainte am sa-l las la birou pe umeras...:) ) le-am aranjat cum am putut eu mai bine in rucsac, alaturi de celelalte lucruri indispensabile: deodorante, servetele umede, prosop, punga cu pantofi. Am pastrat pantalonii, pe care i-am asortat cu tricoul negru special pentru ciclism pe care l-am imbracat peste o bluza cu maneci lungi (desi la cat de cald a fost azi as fi putut sa plec direct in tricou); am incaltat pantofii sport, mi-am pus manusile si ochelarii si am purces la drum:)...Toate bune si frumoase, am urmat pista de bicicleta pana la Unirii; intre Unirii si Romana, a fost mai problematic pentru ca a trebuit sa-mi exersez talentele de slalom printre grupurile compacte de cetatenii care se grabeau la munca (mai ales in piata universitatii si piata romana furnicarele umane pot deveni adevarate obstacole); dupa vreo 25 de minute de cand iesisem din scara blocului, ma aflam deja in Piata Victoriei si imi legam bicicleta in rastel (din fericire parcarea multinationalei in care lucrez este prevazuta si cu cateva rasteluri).

Partea cea mai dificila a periplului l-a reprezentat schimbarea hainelor: avand in vedere ca nu am vestiar si dus la munca, am fost nevoit sa ma schimb in toaleta: pentru aceasta actiune si pentru a elimina situatia penibila in care urmele de transpiratie te impiedica sa mai convietuiesti normal cu colegii de birou, prosopul, servetelele umede (ca sa nu mai vorbim de deodorante etc) sunt absolut indispensabile si isi fac treaba bine asigurand o igiena respectabila...

Cam atat, ma bucur ca am luat decizia asta, ma simt foarte bine de la miscarea de dimineata si am deja in minte mutrele obosite ale oamenilor blocati la semafor in masina...

6 comentarii:

fotomaniacu spunea...

Nu am citit ceva de casca... sa nu mergeti fara casca... este esentiala...
Altfel bravo si poate veniti si la excursii foto cu tzacla...

black felt spunea...

aveti dreptate...primul lucru azi e sa-mi iau si o casca (pana acum nu am folosit, fara sa am probleme, dar nu se stie niciodata...)

Sorina spunea...

foarte bine!
si din mai multe motive: sanatate personala, mai putine automobile pe strazi, mult mai ecologic, circulatie mai lejera, mai putin stres.
ar trebui sa se gandeasca mai multi la asta.

Septembrie spunea...

Eee, problema asta o am eu de vreo doi ani de când mă laud că am renunţat la maşină. Şi eu merg de la Decebal cu Mihai Bravu la Tineretului, mai aproape, dar dificil din cauza maşinilor parcate pe pista de bicicleta şi destul de riscant ţinând cont că folosesc căşti şi mereu mă trezeam cu vreo maşină "nervoasa" în spate, mergând pe trotuar... Dar, am mai găsit o soluţie...merg pe jos şi fac cam 40 de min. Acelaşi timp, ca şi cu metroul. Dar, mai sănătos. Şi, da, mi-aş dori să văd şi eu mai mulţi oameni scutind statul ăsta de ozon de toate noxele...că parcă, de când a ieşit soarele e foarte mult praf, mai rău ca în alţi ani. Sau mi se pare..

black felt spunea...

da, totul nu e perfect nici cu bicicleta, obstacole sunt, insa mi se pare ca in Bucuresti este totusi destul loc pentru plimbatul pe doua roti (e drept ca trebuie sa te inarmezi cu un MTB ca sa faci fata pe unele strazi...)

Anna spunea...

Foarte frumos. Consecventa iti va da si mai multa frumusete.