marți, 30 martie 2010

Becali si imperecherea

Deci Becali a cerut voie duhovnicului sau sa se impreuneze cu sotia sa...adica, pe limbajul mioriticului, sa se cordeasca cu nevasta-sa, al carui nume (evident un detaliu steril al existentei transhumantului...) nu mi-l mai amintesc, desi a fost mentionat chiar de oier in conferinta de presa...Pentru ca, da, latifundiarul a conjurat (de la francezul "conjurer":) ) o conferinta de presa in toata regula pentru a mai bate inca un ziar, de data asta un tabloid, pentru impertinenta de a titra becali si sex in aceeasi propozitie...apoi a dat-o pe ulei in cel mai pur stil becalian, trasandu-ne, noua, oilor ratacite cu ochii beliti in TV, diferenta fundamentala intre impreunare si sex; resursele vocabularului ciobanului de pipera fiind limitate (si asta nu numai in vreme de criza), nu ne-a mai limpezit si cu deosebirile dintre futai si cordeala, cotaiala si coit, sau intre posta si muie, daca tot ne-am apucat sa vorbim academic...

...In toata aceasta poveste, ramane figura preotului, tarat in fata microfoanelor de fariseul mancator de urda, pentru a-i confirma versiunea; daca mai aveam o urma de incredere in preotimea romaneasca, aceasta a primit o lovitura grea; ce e mai grav, intr-o romanie becalioata, acest gest de un absurd halucinant, al preotului TV, trece neobservat, ba chiar va fi aplaudat de o mare parte a populatiei noastre invelite intr-o  religiozitate caricaturista.

9 comentarii:

Oana Emilia spunea...

Luminita o cheama pe navasta'sa! =))

Camelia Bucur spunea...

:))
pai, probabil voia sa faca reclama gratis Pastelui:D

Septembrie spunea...

Cred că majoritatea uită că mai avem şi altceva în afara de Becali, de fotbal....uită, de gimnastică, de tenis, de înot....ne uităm şi ne neglijăm valorile, promovând toate idioţeniile şi tâmpeniile. Pe când unii cresc chinuindu-se, muncind, alţii cresc fără niciun efort, doar cu ajutorul..... "gurii lumii", rămânând nişte nulităţi şi în ceea ce fac şi în ceea ce spun. E trist.

black felt spunea...

@septembrie
sunt de acord cu tine...dar realitatea cruda este ca o mare majoritate a conationalilor nostri sunt intr-un stadiu de semi-salbaticie morala (vorbim aici deci de milioane de oameni de care nu se poate face abstractie...), nu mai pot fi educati (sunt deja la o varsta...), reprezinta o cerere importanta pe piata si adora idioteniile si tampeniile...cum facem sa-i ignoram?

black felt spunea...

...in plus, hai sa recunoastem ca suntem vinovati cu totii:))
de exemplu, postul meu anterior cu "Rashomon" nu a atras nici un comentariu, in timp ce asta cu berbecali........:):P

Septembrie spunea...

La "Rashomon" nu am avut ce comenta....am fost cu o prietenă şi am nimerit la Şatra. Şi la fel...sala era plină. Dar m-au întristat condiţiile, atmosfera, nu ştiu cum să îţi explic....parcă eram o mână de oameni rătăciţi, fixând ecranul şi aşteptând să înceapă un vis. Ceea ce înseamnă că nu ne-am pierdut cu toţii..
Iar dacă ar trebui să începem să ignorăm....cred că nu am ajunge nicăieri...ne-am pierde de tot. Din contră, cred că trebuie să ieşim din lumea noastră şi să începem să facem ceva. Ce? Habar nu am, habar nu am cum, cu ce sau în ce fel. Nu putem însă ignora milioane de oameni săraci care se uită la 20 de bogătaşi. Ieri, am aflat că aveam vreo 200.000 de cercetători în ţară. Şi că au mai rămas vreo 15.000. Şi că au salarii între 300-500 lei. Şi că de luni bune nu au mai primit nimic...niciun ban pentru cercetare. Pasiune. Constrânsă să moară de nişte imbecili care nu mai au fund la buzunare. Şi nu facem nimic. Nu pentru că nu putem ci pentru-că ne complacem, trăim individual şi nu împreună. Dacă azi, mâine îmi e bine....las-o aşa. De ce să fac ceva să îmi fie poate mai rău? De ce să risc?
Dacă am răspuns la postul ăsta, a fost pentru-că citindu-l, mi-am adus aminte de campionul nostru la sărituri în apă, care se antrenează sărind pe nişte saltele, de pe o scară. E strigător....strigător la ce vreţi voi. Şi mi-am simţit din nou revolta. Nu pot decât să plâng că nu m-am născut vreun Superman. Şi nu pot să trăiesc zilnic cu revolta asta, pentru-că ar trebui să îmi suprim toate sentimentele care au mai rămas în mine....şi atunci ajung la ceea ce ai spus tu:"...in plus, hai sa recunoastem ca suntem vinovati cu totii" Dar, hai să facem ceva! Ce?

black felt spunea...

sincer nu cred ca se mai poate face ceva pentru generatia actuala...nu ai cum sa educi un cocalar, asa cum nu ai cum sa educi un om trecut de 40 de ani sa nu mai ia sau dea spaga...iar in violenta si dictatura nu cred (sunt un dostoieskianist...:) ).
in schimb cred ca putem salva generatiile viitoare prin educatie...dar trebuie sa incepem acum!, in scoli, cu dascali noi, cu idei noi

Septembrie spunea...

Da, nici violenţa şi nici dictatura nu sunt o soluţie. Dar, dascălii noştrii....fără să aduc, Doamne fereşte, vreo ofensă cuiva....cred că nu fac faţă. Mi-a fost de ajuns să îi văd cu ocazia zilelor astea de grevă. Pur şi simplu mi s-a pus un nod în gât. Nu mai au aceea prestanţă de profesor, acel frumos din interior, acea dragoste de a împărtăşi...şi înţeleg de ce. Pe undeva, e un cerc vicios...Şi ar trebui să înceapă să se facă ceva până nu se face prea târziu. Şi educaţia, în primul rând, începe de acasă...ori dacă avem soferi din grădiniţă începând şi telefon mobil de pe care ţipă vreun "minune" şi haine în pas cu moda...şi respect ioc...ce să educi? Or să mai treacă ceva generaţii...

Lori spunea...

Am dat candva peste un citat. "Civilizatia este o idee buna. Cineva trebuie sa o inceapa. "
Cata dreptate!
Ne plangem mereu de lumea in care traim! Dar noi suntem lumea! Clar e ca nu putem schimba pe nimeni. Daca e sa schimbam ceva, de la noi ar trebui sa incepem.
Pacat ca exista un Becali si pacat ca exista atatia oameni care ii ofera atentie.