vineri, 7 mai 2010

Femeia si misterele ei sexuale...

Mai jos un articol aparut in "Le Monde", despre "continentul negru" al sexualitatii feminine, un domeniu inca plin de ezoteric si mituri...:).


« Va dati seama, domnilor, ca nu exista nici un curs de sexologie la universitate ? Exista doar o specializare la finele studiilor, optionala, chiar si in ginecologie. In ceea ce priveste cercetarile medicale in domeniul anatomiei clitorisului, sau a punctului G, acestea sunt foarte recente, si nu au parte de finantare ». Odile Buisson este extrem de suparata. Ginecolog obstretician la spitalul Saint-Germain-en-Laye, femeie roscata, 40 de ani, a realizat in mai 2009 o premiera in Franta: o sonografie completa in 3D a unui clitoris.



Suntem la congresul anual de ginecologie din Espace Cardin, unde ea isi prezinta extraordinarele imagini. Azi, toti, medici, psihologi, jurnalisti ai revistelor feminine, dezbat cu pasiune. Caci, conform unui studiu al King’s College din Londra, publicat la inceputul anului, faimosul punct G, unul din locurile esentiale ale orgasmului femeilor in conceptia doctorului Grafenberg care l’a identificat in 1950, nu exista...


900 de perechi de gemene de 22 pana la 83 de ani au dat raspunsuri foarte diferite pentru a-l localiza, si jumatate au declarat ca nu il cunosc. Daca acest punct ar fi avut o realitate anatomica, acestea ar fi raspuns concret, situandu-l in acelasi loc. Cercetatorii englezi au concluzionat: punctul G este o inventie a sexologiei.


Deindata, o furtuna de proteste a inceput. In Statele Unite, sexologul Beverly Whipple, autor al volumului pentru public “The G Spot” s-a aratat neincrezatoare. Unele gemene interrogate nu are fi avut poate iubiti mai putini aventurosi decat altele? S-a facut distinctia intre lesbiene si bisexuale, de multe mai la curent cu sensibilitatile sexului feminin?


Odile Buisson, in ceea ce o priveste, a raspuns impreuna cu 4 colegi in The Journal Medicine printr-un articol intitulat:”Cui ii e frica de punctul G?”. La congresul de ginecologie, ea ironizeaza:”Intrebarea celor de la King’s College mi se pare prost aleasa:”Considerati ca aveti o zona sensibila de marimea unei monezi pe partea anterioara a vaginului dvs?” Serios acum, daca m-ar fi intrebat pe mine, as fi zis ca nu. Remarcati totusi ca una din doua femei a raspuns pozitiv acestei intrebari. Dar ceea ce ma enerveaza si mai mult in toata treaba asta este ignoranta completa a anatomiei clitorisului.


Psihiatrul si specialistul de cuplu Philippe Brenot spune : « Exista 2 puncte G. Unul fantoma. Si unul realitate. Primul este vechea fantasma maculina dupa care un barbat poate sa faca sa juiseze o femeie dupa cum vrea el, si, in aceste timpuri de tehnologie avansata, sa o declanseze ca pe o jucarie sexuala. Al doilea este o zona sensibila asociata clitorisului”. Dupa acest medic, trebuie in primul rand sa se continue studiile despre anatomia feminina, biologia placerii si anchetele asupra practicilor sexuale.


Caci astazi, 40 de ani dupa prima adunare a MLF, in 1970, inca nu stim mare lucru despre sexualitatea si placerea femeilor, din cauza lipsei cercetarilor, mijloacelor si formarii universitare. Aceasta ramane “continentul negru” despre care vorbea Sigmund Freud.



2 comentarii:

Anonim spunea...

Mi-ai smuls un hohot de ras cu articolul acesta:)))))...dar e adevarat inca nu se stiu destule informatii cu privire la orgasmul unei femei :)

Gia spunea...

majoritatea barbatilor inca nici nu au descoperit ca femeile au un clitoris au impresia ca daca fac pe masina de dat gauri aceasta o sa ajunga pe culmile placerii.

nah, ce sa faci...